NohidingPublish

En o(o)traditionell tjejbok

Kategori: Recensioner

Ta den du vill ha men det är inte alltid du som får välja av Jill Mansell är en traditionell tjejbok med de flesta av de typiska dragen. Hon har hittat den perfekta killen, han gör ett misstag, världen ställs på ända etc etc.
 
Lottie Carlyle är lyckligt skild med två barn. Hon bor i en liten by på den engelska landsbygden där alla känner alla. Som en blixt från klar himmel insjuknar hennes chef och vän och en amerikan köper företaget hon arbetar för. Hennes nya chef är en riktigt snygging och kärlek uppstår direkt, problemet är bara att hennes barn hatar honom.
 
""Om han har tagit med sig presenter till oss ända från New York tycker jag att vi ska låta honom ge dem till oss" sa Ruby nådigt. Materialister? Hennes barn? Näää"
 
Utöver Lottie får läsaren följa hennes exman Mario, den ständiga förföraren som har hittat tjejen med stort T. Cressida som efter ett missfall inte kan få fler barn och får mer eller mindre agera mamma åt hennes ex och hans nya frus barn, samtidigt som även hon fått upp ögonen för en man. Sist så har vi Freddie, chefen med hjärntumör som inte har lång tid kvar och vill innan det är för sent hitta dem som varit viktiga i hans liv.
 
I början ingav boken en spretig känsla, det var många karraktärer och hoppade genom tid och rum. Det var även svårt att finna den röda tråden och vad som höll boken samman. Det mesta av frågetecknen klarade upp sig allt eftersom.
 
På flera håll i boken är det en katastrofal översättning, vilket det alltid finns en risk när boken inte är på orginalspråk. Det anser jag är en tydlig brist och försämrar helhets intrycket av boken.
 
Trots bokens brister är den mer än duglig att läsa på varma sommardagar på stranden. Handlingen är simpel och språket är lätt att hänga med. Som en sommarbok är den precis lagom underhållande för att orka i värmen.
 
Betyg: 6/10
 

                                                                                                                                     Nohiding Publish 

                                                                                                                                       - Emelie Kempe

 

Kommentarer


Kommentera inlägget här: