NohidingPublish

En infernalisk läsning

Kategori: Recensioner

Väntan är äntligen över. Ännu en gång dammar Dan Brown av Harvard professorn Robert Langdon i sin tweedkavaj och loafers och kastar in honom i ett infernaliskt händelseförlopp med mänsklighetens undergång hängande på sina axlar.

På samma vis som vanligt håller Dan Brown sina läsare på helspänn, allt ifrån de första raderna på första sidan till den sista punkten några 500 sidor senare.

Huvudtemat i den här boken av Dan Brown är Dante och hans mest kända verk “Den Gudomliga Komedin”, mer precis en del av den, Helvetet.

“Helvetets mörkaste platser

är reserverade för dem

som förhåller sig neutrala

i tider av moralisk kris”

De som missat vem Dante var och vad han skrev behöver inte oroa sig, Dan Brown skildrar det på ett sådant vis att inga förkunskaper krävs. Men om man har läst Helvetet är det mycket intressant att själv följa med professor Langdon i hans resonemang och tankar kring Helvetets 9 kretsar.

Men denna bok av Dan Brown är inte som de tidigare när vår professor Langdon kan förlita på sitt eidetiskaminne och stora kunskap. Han har nämligen minnesförlust och som om det inte vore nog finns det svartklädda militärmässiga män som inte ger sig förrän de fått tag i honom.

Dessutom finns det en galen vetenskapsman som tror Dantes ord som sanning och använder sig av sina goda Dante kunskaper för att nå sina egna mål - en omorganisation för att inte säga utrotning av en del av mänskligheten.

Få författare skriver så bildligt och innehållsrikt som Dan Brown och det lyckas han med till perfektion i Inferno. Han visar oss en värld som inte många människor haft tillgång till, som det historiska Florens med platser endast de med VIP har tillgång till och likaså hur han skildrar Venedig och Markuskyrkan så till punkt och pricka att det verkligen känns som att man är med professor Langdon och flåsar i kapp medan de sprintar genom historien .

Dan Brown leder läsaren genom ett infernaliskt händelseförlopp genom historia, kultur, fiktion och verklighet i en spännande blandning som är omöjligt att lägga ifrån sig förrän slutet är nått och boken är slut och andningen äntligen återgår till normalt igen.

Betyg: 10/10

 

                                                                                                                                       Nohiding Publish 

                                                                                                                                       - Emelie Kempe

Kommentarer

  • Ing-Marie Kempe säger:

    Bra recension !!

    2013-07-17 | 20:54:01

Kommentera inlägget här: