NohidingPublish

Den tomma stolen tom på J.K. Rowling

Kategori: Recensioner

Vad händer egentligen när en person inte finns längre?
Förändringen som sker när en välkänd, respekterad och omtyckt man plötsligt dör och lämnar ett hål både i hemmet och i samhället. Det är vad den tomma stolen av J.K. Rowling handlar om.

Hur mycket jag än är fascinerad av hennes sätt att skriva är inte det här en händelserik bok. Det är som hon till kontrast till Harry Potter (som man kanske inte ska jämföra utan bedöma boken på egna meriter) vill göra en bok som är totala motsatsen. Och det tycker jag verkligen att hon lyckas med.

Om du vill ha en händelserikt läsupplevelse är inte det här boken för dig. En stor del av boken går ut på att introducera miljöer och karaktärer. Det gör att man inte får någon blick över helheten förrän några hundra sidor in, eller ett antal hundra sidor. Allt är så till den grad beskrivet att även om det inte är några omkullkastande händelser så får man verkligen en show i litterärt beskrivna miljöer.

Och mot slutet verkar hon inte kunna stå emot längre och hennes otroligt spännande berättarteknik lysa igenom och man går helt upp i boken. 
Till slutet.

Med den här boken skapar hon ett nytt litterärt fack för jag kan ärligt inte säga att jag läst en liknande bok. Möjligtvis lite liknande den gamla klassikern Wuthering Heights. Men bortsett från kärleks historian och bara sett på miljö och personbeskrivningarna.

Det finns mycket att säga om den tomma stolen men den är definitivt en litterär upplevelse. Den förmedla en verklighet som vissa lever. Huruvida den är bra och värd att läsa?

 

Betyg: 5/10

 

                                                                                                                                     Nohiding Publish 

                                                                                                                                       - Emelie Kempe

 

Kommentarer


Kommentera inlägget här: