NohidingPublish

Den tysta tjejen som blev en sångfågel

Kategori: Artiklar

Foto: Johanna Syrén/Lokomotiv
 
Ellinore Holmer introducerades för första gången för det svenska folket som den tysta tjejen i "Hur många lingon finns det i världen?" som blev en sångfågel när musiken introducerades i deras liv. På lördag tävlar hon i den fjärde deltävlingen i melodifestivalen med sin låt "En himmelsk sång".
 

- Det känns så otroligt kul! säger Ellinore Holmer.  

Ända sedan hon var liten och tittade på Melodifestivalen, har hon haft drömmen om att själv få vara med på scenen och uppträda en dag. Allt eftersom hon blev äldre kändes det mer och mer som ett ouppnåligt mål, med tuff konkurrens och små möjligheter. Men i år är det hennes år, i år går hennes dröm i uppfyllelse, i år får hon vara med i Melodifestivalen. 

 

Inget de sikta  
Resan tog sin början i ett samarbete mellan henne själv, Åsa Schmalenbach, Josefina Sanner och Vanna Rosenberg, de började skriva låtar tillsammans. Det var då idén om melodifestivalen föddes.  

- Det var inget vi siktade mot när vi började, utan förslaget dök upp, säger Ellinore Holmer. 

 Lionheart Music Group blev intresserade och med Henrik Wikström och Amir Aly som producenter fick SVT upp ögonen för bidraget och kom med i det slutliga startfältet. 

 

Sorglig kärlekssång 

Låten Ellinore ska uppträda med heter "En Himmelsk Sång"  och hon beskriver den själv som en sorglig är kärlekssång.  
- Det ska bli jättekul att få sjunga den, den är fin och jag tycker om den, säger Ellinore.  

Men hon är lite orolig för att sjunga live, med att det finns en hel scen att fylla upp.  

- Det är jättesvårt, men jättekul att stå på scenen! Det svåra är att veta hur jag ska föra mig på scenen, det är skillnaden mot att agera framför kameror, då behöver allt inte vara perfekt direkt, säger Ellinore.

 

Minskad social fobi 

Tack vare hennes roller i "Hur många lingon finns det i världen" och "Hur många kramar finns det i världen" i bagaget har hennes sociala fobi dramatiskt minskat och öppnar upp för en framtid inom det som hon vill hålla på med; musik och film.  
- Det har hjälpt mig att komma ut mer bland folk och jag har nu enklare att ta kontakt med andra människor, säger Ellinore.  

 

Avslutningsvis, har du några förhoppningar inför melodifestivalen 
- Nej, jag är bara så glad att jag får vara med! 

 

 

   Nohiding Publish 

                                                                                                                                          - Emelie Kempe

 


Kommentarer


Kommentera inlägget här: